Тодорић у Београду са саветницима; саставио и листу непријатеља

ЗАГРЕБ, БЕОГРАД: Бивши власник Агрокора Ивица Тодорић је у последњих неколико недеља имао мноштво састанака у Београду, на којима је од медијских и пословних саветника покушао да сазна шта мисле о његовој позицији и планираном иступу путем објава на својој веб-страници, објавила је телевизија Н1.
ivica todoric
Фото: Tanjug (Foto HINA, Dario Grželj)

Његови састанци с низом хрватских, српских и британских медијских и пословних саветника, уследили су уочи поцетка објаве низа текстова на његовом блогу у којем жестоко оптужује Владу Хрватске за незаконито деловање уочи, за време, и након доношења Леџ Агрокора.

Тодорић се састајао и са својим адвокатским тимом, а посебно у Београду и с једним од водећих адвоката за међународно право.

На састанке је, како преноси Н1, долазио с низом докумената о којима је од саговорника тражио стручну експертизу и процену њихове медијске, али и правне снаге у могућим судским процесима.

Најзанимљивији детаљ у тим разговорима је била одлучност и увереност Ивице Тодорића да барата чињеницама и доказима за које је уверен да могу да сруше хрватску Владу.  

Тодорић је саставио и својеврсну листу “непријатеља”, на чијем врху је његов бивши шеф финансија Иван Црњац, и то због пословног, али и личног, породичног односа који их је повезивао у Агрокору до доношења посебног закона о принудној управи.

Одмах иза њега је Вили Хемербергер, човек којег Тодорић сматра аутором roll-up кредитног модела у Агрокору.

Хеметсбергер је био један од кључних људи који је учествовао у продаји и преузимању Волксбанке од стране Сбербанке за 550 милиона евра.

За британски лист “Фајненшел тајмс” Хеметсбергер је тада у изјави рекао како Сбербанк снажно улази на тржишта и расте, док се друге банке “смањују”.

Сбербанка је тада почела обилно да кредитира и Агрокор.

Хеметсбергер је данас, као партнер Ithuba Capiatala из Беча, један од саветника Анте Рамљака у Агрокору. А Тодорић је уверен како је изиграо и њега лично и Сбербанку и помагао у уласку фондова у Агрокор.

Наредна на Тодорићевој листи непријатеља је потпредседница хрватске владе Мартина Далић, а одмах иза ње Анте Рамљак.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести