У луку Нови Сад стигла опрема за наставак изградње брзе пруге у Србији

НОВИ САД: Специјална опрема за изградњу брзе пруге за брзине од 200 километара на час од Новог Сада до Суботице успешно је истоварена у луци DP World у Новом Саду, саопштила је данас новосадска лука.
Luka Novi Sad
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Укупна тежина опреме која је баржама превезена у новодсадску луку и која ће се користити за градњу нове брзе пруге износи више од 1.300 тона.

"Са баржи у луку претоварли смо специјалне дизел локомотиве тешке по 138 тона што представља један од најтежих појединачних терета који је икада стигли у нашу луку. Успешна акција пријема, истовара и складиштења готово 70 различнитх комада специјалне опреме још један је показатељ да је DP World Нови Сад оспосбољен за најзахтевније лучке операције", рекао је генерални директор DP World Нови Сад Клаудио Негреану.

Да би овај посао успешно завршили радници DP World Нови Сад користили су спрегу две дизалице носивости 350 и 400 тона како би успешно претоварили специјалне локомотиве и осталу опреме за наставак изградње брзе од Новог Сада границе са Мађарском.

Изградња брзе пруге од Новог Сада до Суботице за брзине до 200 км на сат део је међународног коридора који повезује Београд и Будимпешту.

Прва деоница овог коридора од Београда до Новог Сада пуштена је пре годину дана и данас се између ова града возом путује око 35 минута.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести