У Опову ниче нова фабрика

ОПОВО: Ових дана ће у Чешкој бити донета прелиминарна одлука о томе хоће ли општина Опово бити изабрана за изградњу фабрике из електронске индустрије, односно за производњу каблова и електроелемената за ауто-индустрију, што ће у првој фази изградње донети посао за више од 120 радника, а биће уједно прва озбиљна фабрика у тој локалној самоуправи.
Opovo Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, у општини Опово одржан је радни састанак председника општине Зорана Тасића с представницима Регионалне развојне агенције Војводине и Александром Гросом, власником и оснивачем консултантске куће “Grimex Consult“ из Беча, која представља аустријско-амерички конзорцијум који жели да инвестира у нашем региону.

Тема састанка била је изградња фабрике за производњу каблова и електроелемената за ауто-индустрију, а општина Опово је једна од локација за коју су инвеститори показали велико интересовање.

Ради се о прилично великој инвестицији, где би у првој фази било запослено између 120 и 150 радника, објаснио је Зоран Тасић и додао да су као локална самоуправа формирали тим који ће се том темом бавити у наредних 15 дана јер ће за две недеље бити донета одлука о локацији инвестиције.

На састанку смо били конкретни и експедитивни, све тражене податке и информације истог тренутка смо предочили, тако да смо оставили добар утисак. Видели су да смо озбиљно и добро организована локална самоуправа, која зна шта хоће и шта може, и осетили су да у општини Опово постоје добри услови за улагање. Надам се да ће резултат тих преговора бити отварање прве озбиљне фабрике у нашој општини, казао је Тасић.

Иначе, консултантска кућа „Grimex Consult”, власништво породице Грос, већ четврт века бави се стручном експертизом, развојем и контролом пројеката, израдом стратегија и бизнис-планова, пројект-менаџментом, консалтингом око питања финансија и улагања капитала и спровођења процеса спајања и аквизиција, односно налажења стратешких партнера приликом купопродаје у пројекту. Делује на простору централне и југоисточне Европе, а посебан акценат ставља на земље Западног Балкана.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести