Укуси Војводине на 44. Сајму хране у Будви

БУДВА: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић обратио се на Јадранском сајму у Будви, на церемонији свечаног отварања 44. Сајма хране и, уз честитке за 50 година успешног рада, изјавио да је овај сајам постао идеално место за окупљање привредника, произвођача и компанија, и место где се презентују најновија достигнућа, остварују бројни пословни контакти и успостављају одлични пословни аранжмани.
sajam hrane budva
Фото: psp.vojvodina.gov.rs

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, кроз пројекат „Укуси Војводине" представиће оно што Војводина као гастрономска регија има, а то је између осталог, квалитетно вино и богата културна баштина, казао је Радојевић.

Свим учесницима сајамских приредби пожелео је да успоставе добре пословне контакте и остваре значајне комерцијалне резултате, истакавши да  простора за сарадњу произвођача и привредника  из  Србије, АР Војводине и Црне Горе има, и то на различитим пољима, те да су ове сајамске манифестације прилика да се привредни субјекти обе земље боље повежу, развију предузетничке идеје и заједнички наступе на трећим тржиштима.

Радојевић је позвао произвођаче  и привреднике Црне Горе да посете  Нови Сад и, како је казао, “јединствену смотру аграра у југоисточном делу Европе” -  јубиларни 85. Међународни пољопривредни сајам од 15. до 21. маја.

На Јадранском сајму у Будви дана су отворени 44. Сајам хране, 27. Сајам туризма, опреме за хотелијерство и угоститељства - МЕТУБЕС и 23. Сајам екологије, које су окупиле око 145 излагача. На свечаном отварању обратили су се директор Јадранског сајма Рајко Бујковић и председник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести