Више од 3,2 милијарди динара за капиталне пројекте у Војводини

НОВИ САД: Управа за капитална улагања АП Војводине објавила је данас пет нових јавних конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката, у вредности од 3,2 милијарде динара, у области саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта.
Kacige/Dnevnik.rs
Фото: Ж. Балабан

Сви јавни конкурси за финансирање и суфинансирање пројеката отворени су до 4. фебруара, до 16.00 часова.

За финансирање и суфинансирање пројеката обезбеђено је укупно 3.267.800.000 динара.

За подршку локалним самоуправама на територији АП Војводине у реализацији пројеката који доприносе развоју и унапређењу саобраћајне инфраструктуре, обезбеђено је 2.102.000.000 динара.

Реализацијом пројеката који се односе на изградњу нових и реконструкцију постојећих саобраћајница, укључујући и бициклистичке стазе, побољшава се безбедност свих учесника у саобраћају, сигурније одвијање саобраћаја, али се доприноси и бољој локалној и регионалној повезаности, наведено је у саопштењу.

Укупно 497.000.000 динара обезбеђено је за подршку пројектима у области развоја спорта.

Средства која се додељују по овом јавном конкурсу намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције и санације спортских објеката у јавној својини на територији АП Војводине, укључујући и школске спортске објекте.

У циљу побољшања услова рада установа основног образовања и васпитања, Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 73.800.000 динара.

Средства су намењена за финансирање и суфинансирање пројеката изградње, доградње, реконструкције и санације објеката установа основног образовања и васпитања у јавној својини на територији АП Војводине.

Локалним самоуправама је омогућено да на конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката у области водоснабдевања и заштита вода, обезбеде средства неопходна за изградњу, доградњу, реконструкцију и санацију система за водоснабдевање, припрему воде за пиће, прикупљање, одвођење и пречишћавање отпадних вода.

За реализацију пројеката у овој области, обезбеђено је укупно 402.000.000 динара.

Управа за капитална улагања АП Војводине обезбедила је 193.000.000 динара за подршку пројеката у области локалног и регионалног економског развоја, који доприносе стварању повољних услова за пословање, раст и развој малих и средњих предузећа, као и повећање запослености у Војводини.

Детаљне информације о објављеним конкурсима, начину и роковима пријаве, могу се пронаћи на интернет презентацијама Управе за капитална улагања АП Војводине (kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) и Покрајинске владе (vojvodina.gov.rs).

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести