Влада Грчке дозволила узлазак представника српских туристичких агенција у земљу

БЕОГРАД: Министарка туризма Татјана Матић поздравила је данас одлуку Владе Грчке да дозволи узлазак представника односно власника српских туристичких агенција у земљу ради решавања питања плаћених туристичких аранжмана.
grcka
Фото: pixabay.com

„Овом одлуком грчка Влада је показала разумевање за туристички сектор у обе земље, којем је потребан опоравак од последица пандемијске кризе и решавање проблема узрокованих пандемијом и омогућила наставак успешне сарадње у овој области у периоду који је пред нама", изјавила је министарка.

У саопштењу министарства наводи се да су оваквом одлуком потврђени традиционално пријатељство и добри политички односи две земље, али и солидарност која је неопходна и на регионалном и на глобалном плану за брзи повратак нормализацији у прекограничним кретањима и економској сарадњи.

Министарка је подсетила да је иницијативу на основу које ће доћи до ове пословне посете покренуло министарство те да је списак агенција достављан у договору са амбасадором Грчке Јоргосом Ðакофотакисом.

Саопштено је да је министарка имала увид у предлог Грчке Европској комисији о хитном успостављању сертификата о вакцинацији против Ковид-19 вируса који би омогућио слободно кретање грађана између земаља ЕУ али и трећих земаља.

Министарка је изразила очекивање да ће протоколи који би гарантовали безбедно и слободно међугранично функционисање ускоро бити дефинисани на састанку Савета ЕУ 21. јануара.

Тиме ће, како се наводи, бити омогућен несметани развој туристичке и других облика економске размене Србије и других европских земаља.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести