Власник Заре ће наплаћивати и папирне кесе у продавницама

МАДРИД: Власник модног бренда Зара, компанија Индитекс, саопштила је данас да ће од следеће недеље почети да наплаћује 10 евроценти за папирне кесе у свим својим продавницама у Шпанији, у оквиру свог опредељења за одрживост и поновну употребу амбалаже.
zara
Фото: Youtube Printscreen

Индитекс ће ту меру увести у више од 1.400 продавница у матичној земљи, које у компанијским глобалним приходима од продаје учествују са 14 посто, а у будућности ће размотрити ширење те мере и на друга тржишта, извештава Ројтерс.

Папирне кесе ће се наплаћивати у продавницама свих Индитексових робних марки, укључујући Зару и Масимо Дути.

Сав приход од папирних кеса компанија планира да уложи у еколошке пројекте које воде локалне непрофитне организације у Шпанији.

Овај потез долази након претходне одлуке компаније да елиминише пластику из свог пословања. Индитекс је прошле године избацио из употребе пластичне кесе у својим продавницама и онлајн наруџбинама и заменио их папирним кесама и амбалажом која је рециклирана и која поново може да се рециклира.

"Ово је још један корак напред. Желимо да охрабримо купце да исту папирну кесу користе поново", рекао је портпарол Индитекса.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести