Врање изненађено, Спилит отишао преко ноћи

ВРАЊЕ: Руководство Врања изненађено је одлуком компаније "Спилит" да такорећи преко ноћи изнесе машине из производних хала и нестане из овог града, изјавио је за Танјуг помоћник градоначелника Врања за привреду Ненад Величковић.
sofa namestaj
Фото: pixabay.com

"Спилит" је руска фирма која је у Врање стигла 2017. године и почела производњу намештаја у закупљених погонима Јумка.
Руководство града је изненађено одлуком да је ова руска компанија такорећи преко ноћи изнела машине из својих производних хала и нестала, каже Величковић.

Величковић каже да градска власт на сваки начин покушава да ступи у контакт с руководством Спилита, али да на њихове позиве нико не одговара.

Према његовим речима, градска власт је раније имала одличну сарадњу и добре контакте са људима из "Спилита".

Чак су били заинтересовани и у разговору изразили жељу да у слободној зони прошире производњу и да купе земљиште како би направили своје производне погоне, каже он и понавља да су изненађени и затечени оваквом одлуком.

"Спилит" је у Врању производњу почео са 130 радника а сада их је било и дупло више, процењује Величковиц, додајући да градска власт не располаже релевантним подацима о неисплаћеним зарадама.

Надлежност града не постоји, они су привредно друштво и нисмо имали никакве пословне односе са њима, рекао је он и додао да Спилит није ништа добио од града Врања већ је халу и земљиште закупљивао од Јумка.

Према последњој објави у регистру привредних друштава код Агенције за привредне регистре 20. маја оставку на место директора "Спилита" поднео је Иван Трипковић.

У том регистру наведено је да је 49 одсто "Спилита" у власништву београдског "Hollodexa" док је 51 одсто у власништву руског партнера ООО Корољ Диванов.

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести