ЗАРАДЕ ЋЕ БИТИ ПОВЕЋАНЕ ОВОЈ ГРУПИ РАДНИКА И даље се тражи најбоље решење, ево од чега то зависи

Министарка рударства и енергетике у Влади Републике Србије Дубравка Ђедовић Хандановић разговарала је у среду са представницима руководства и синдиката ЈП ПЕУ „Ресавица“ о повећању зарада рударима, побољшању пословања и услова рада у том предузећу.
dubravka djedovic negre, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Ђедовић Хандановић је оценила да је „Ресавица“ значајно предузеће које деценијама доприноси енергетској безбедности Србије, пре свега кроз производњу висококвалитетног угља у рудницима овог система.

Према њеним речима, на иницијативу председника Србије ради се на изналажењу решења за потписање новог колективног уговора и повећање зараде рударима за 10 процената.

Рад у руднику је тежак и изазован због чега је од велике важности да материјално помогнемо све оне без којих не би био могућ напредак и развој нашег друштва, нагласила је министарка.

Она је додала да је приоритет државе да „Ресавица“ послује одрживо, да је неопходна модернизација производње, повећање продуктивности и безбедности рада, преноси Министарство рударства и енергетике.

Ђедовић Хандановић је пренела да је на састанку договорено да се пре истека постојећег колективног уговора заврши нова систематизација у предузећу која ће допринети повећању ефикасности и могућим уштедама.

Унапређење пословања и продуктивности је најважнији предуслов како би предузеће функционисало стабилније и испуњавало своје обавезе на време, а „Ресавица“, као и друга предузећа, мора да унапреди планирање и постиже боље резултате, поручила је министарка.

Држава годинама издваја огромна средства, прошле године је већ једном пронашла начин за повећање плата рударима, али је унапређење пословања неопходно ради постизања веће одрживости овог предузећа, закључила је она.

Курир

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести