Највеће плате у БГ, следе Лајковац, Бор, па Нови Сад

БЕОГРАД: Просечна нето плата у Србији у јуну 2019. износила је 53.633 динара и номинално је већа за 9,0 одсто, а реално за 7,4 процента у односу на исти месец прошле године, објавио је данас Републички завод за статистику.
dinari_2_6
Фото: Dnevnik.rs

Статистика показује да су у јуну су највеће плате у Србији имали запослени у ваздушном саобрацају, односно радници у контроли летења, пилоти и копилоти који у просеку зарађују око 177.000 динара.

На листи најплаћенијих професија, на другом месту по висини зарада налазе се радници у производњи дуванских производа - у просеку око 142.726 динара. 

Одмах за њима су запослени у рударству, а потом и програмери.

На врху листе су и они који се баве финансијским услугама чије се плате крећу нешто више од 100.000 динара, као и производњи деривата нафте и фармацеутских производа. 

У главном граду Србије су и даље плате највеће, а општине Врацар, Нови Београд, Стари град и Савски венац у јуну су биле на врху листе по висини просецних зарада. 

Поред Београда, међу општинама и градовима који се издвајају по висини просецних плата су Лајковац, Бор, Нови Сад и Костолац.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести