Пошта Србије није повећала цене међународне доставе

БЕОГРАД: Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да Пошта Србије током ове године није мењала ценовник међународног поштанског саобраћаја.
posta paket
Фото: pixabay.com

Она је тако одговорила на пласирање различитих информација у јавности у вези са порастом поштарина пакета једне од највећих интернет продавница у свету Алиекспреса и додала да Пошта Србије није увела никакве нове додатне трошкове, наводи се у саопштењу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Матићева каже и да Пошта Србије није повећала цене доставе пакета грађанима у оквиру пружања универзалне поштанске услуге, као ни цене подношења поштанских пошиљака на царински преглед.

Навела је да разлоге за промене трговинске праксе Алиекспреса не треба тражити на државном нивоу, нити у међусобним односима Србије и Кине, који су "традиционално добри и посебно важни за обе државе", већ да су тренутне промене настале због отежаног одвијања транспорта у целом свету услед глобалне пандемије.

Како је појаснила, због прекида и успоравања транспорта, као и неочекивано великог броја пошиљки у оквиру е-трговине, дошло је до оптерећења логистичких складишта поштанских оператора широм света.

Матићева је истакла да се очекује да ће након смиривања и окончања пандемије у глобалним оквирима наши грађани поново бити у могућности да наручују и купују велики број производа са услугом бесплатне доставе или уз износе поштарина као што су били пре пандемије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести