ВЛАДА СРБИЈЕ И ове зимске сезоне ЕПС да ОБРАЧУНА ПОПУСТЕ домаћинствима која смање потрошњу

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници закључак којим се даје препорука „Електропривреди Србије“ да и наредне зиме обрачунава попусте купцима који су на гарантованом снабдевању и да тај попуст важи од октобарских рачуна 2023. године, закључно са рачуном за март 2024. године.
vlada srbije nemanjina 11 DN
Фото: Dnevnik.rs

Закључком се препоручује Акционарском друштву „Електропривреда Србије“ Београд да купцима из групе „домаћинство”, на гарантованом снабдевању, обрачуна попуст на обрачун за електричну енергију уколико умање потрошњу електричне енергије у односу на исти месец у претходне две године у ком је остварена већа потрошња.

За уштеде енергије од пет до 15 одсто обрачунаваће се попуст од 20 одсто, а за потрошњу од 15 до 20 одсто попуст је 25 одсто. Грађани који смање потрошњу струје између 20 и 25 одсто, моћи ће да рачунају на попуст од 30 одсто, док ће они који уштеде између 25 и 30 одсто енергије остварити попуст од 35 одсто.

Највећи попуст, од 40 одсто, имаће домаћинства која потрошњу електричне енергије смање за више од 30 одсто.

Како је наведено у том закључку, од октобра прошле до марта ове године, код купаца у групи „домаћинство" смањена је потрошња за око 607 ГЊх y односу на исти период претходне године, при чему је укупно смањење потрошње струје било за око 1.335 ГЊх. Зато је Влада Србије препоручила ЕПС да и ове зимске сезоне примени исту меру, с тим да се повећа обухват купаца на које мере делују, наведено је у саопштењу владе.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести