Нови погон ПВЦ столарије у Суботици упослиће 130 радника

СУБОТИЦА: У Суботици је свечано пуштена у рад нова немачка линија за аутоматску ЦАД-ЦАМ производњу ПВЦ столарије у оквиру компаније Јовисте, а планирано је запошљавање 130 радника када погон постигне пун капацитет производње.
1
Фото: Tanjug

Нову производну линију, која се простире на 2.500 квадратних метара, пустио је у рад најстарији радник компаније, Марио Мозер, а укупна вредност инвестиција у халу и најсавременију опрему током протекле две године достигла је преко милион евра, саопштено је из компаније Јовисте.

"У 2018. упослићемо нових 30 радника у производњи, а у наредном трогодишњем периоду, како бисмо постигли пун капацитет од 350 јединица у једној смени, планирамо да упослимо 130 радника", рекао је власник компаније Синиша Мишановић на церемонији отварања.

Он је навео да је предузеће на почетку ове године кренуло и са увођењем најсавременијег информационог система у овој бранши с немачком компанијом Клаес.

"Сада смо отворили нови погон и покренули најсавременију немачку линију за аутоматску ЦАД-ЦАМ производњу ПВЦ столарије. Поносни смо на чињеницу да су примања у нашој компанији изнад републичког просека, што ће надамо се, и поред недостатка радне снаге у нашој општини, утицати подстицајно на раднике да нам се придруже, како бисмо заједно стварали нове успехе и допринели даљем развоју нашег друштва", додао је. 

Компанија Јовисте за наредни период планира нове инвестиције, које ће резултирати са нових 1.200 квадрата халског и канцеларијског простора, уз модеран изложбено-продајни салон. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести