Додељена признања најбољим пољопривредним производима на Новосадском сајму

НОВИ САД: Најбољим произвођачима пчелињих производа и опреме за пчеларство, воћних и повртарских прерађевина, супа, зачина, минералних вода, освежавајућих безалкохолних пића, кафе и чаја, данас су на Новосадским сајму додељени пехари, плакете, повеље и медаље.
њ
Фото: Пољопривредни сајам, Новосадски сајам

Међу најбољима, када су у питању пчеларски производи, нашао се произвођач Стефан Стевановић из Сурчина, којем је додељена Златна медаља за квалитет багремовог меда.

“Овде сам дошао на сугестију пријатеља, нисам се надао златној медаљи, али ево ту је. Изузетно је велико признање. Ја сам већ добио признање на тржишту, јер смо сав мед продали, али ово је само круна целе прошлогодишње сезоне која је била не тако добра, али је мед био изузетно квалтетан”, навео је Стевановић.

А било је и оних који су кући отишли са више награда у рукама.

Бојан Илић из Лесковца понео је две велике златне и две мале повеље Новосадског сајма и то за џемове од јагоде и шљиве, сируп од боровнице и чувени лесковачки ајвар.

“Много су значајне награде, поготово што ми долазимо из неке мање средине, те нам ово помаже у промоцији, а код потрошача изазива веће интересовање”, напоменуо је Илић.

Награде су додељене поводом 88. међународног пољопривредног сајма који ће бити одржан од 18. до 24. септембра.

“Увод у 88. међународни пољопривредни сајам јесте традиционална додела најуспешнијима на оцењивању квалитета. Ове године ћемо на 30 родних група оцењивати квалитет престижних производа и услуга. Очекујемо када је реч о сајму замашан број компанија, а радује нас подршка Министарства пољопривреде, Покрајинске владе и Града Новог Сада. Чешка, као земља партнер ће наступити у изврсном капацитету”, истакао је извршни директор за сајамску делатност Борис Надлукач.

Он је додао и да су своје излагање на предстојећем пољопривредном сајму потврдиле и Италија, Холандија и Белорусија и истакао да се нада да ће овај сајам бити почетак враћања сајамске индустрије не само у Нови Сад, већ и у читаву Европу.

Након данашње доделе признања, стручна комисија наставиће и у наредном период да додељује најзначајнија признања Новосадског сајма најуспешнијим компанијама, појединцима и институцијама. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести