Кредит за трактор 40.000 евра, а камата један одсто

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписао је 11 конкурса за доделу повољних кредита за унапређење пољопривредне производње.
oranica, Tanjug/Jaroslav Pap
Фото: Танјуг/Јарослав Пап

Конкурс је отворен до 14. маја или док се новац не потроши.

Кредити се дају за куповину: пољопривредне механизације и погонских прикључак, система и опреме за наводњавање, набавку пчелињих ројева, кошница и опреме за пчеларство, куповину заштићених башта (пластеници, стакленици) и опреме, за финансирање инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у сектору прераде воћа, грожђа и поврћа, за противградне мреже у вишегодишњим засадима воћа и винограда, за изградњу објеката и набавку опреме намењене складиштењу житарица, воћа и поврћа (силоса, подних складишта, хладњача), куповину квалитетне телади и прасади за тов,квалитетних приплодних грла у говедарству, овчарству, козарству и свињарству и за подизање вишегодишњих засада воћа и винограда у 2021. години.

60 месеци рок отплате

11 конкурса отворено до 14. маја

На конкурсу за доделу кредита за набавку нове пољопривредне механизације моћи ће да учествују пољопривредна газдинства – физичка и правна лица уписана у Регистар пољопривредних газдинстава. Каматна стопа је један одсто на годишњем нивоу, уз примену валутне клаузуле. Максималан износ кредита је 40.000 евра, а Фонд неће одобравати кредит у износу мањем од 1.000 евра. Рок отплате кредита је 60 месеци. Кредит ће бити реализован тако што ће Фонд уплатити износ одобреног кредита добављачу механизације, коју буде одабрао учесник конкурса. Предрачуни учесника конкурса морају искључиво бити од добављача чија је претежна делатност производња или продаја пољопривредне механизације.


Фонд плаћа трговца

Кредит ће бити реализован тако што ће Фонд уплатити износ одобреног кредита добављачу механизације, коју буде одабрао учесник конкурса.

Предрачуни учесника конкурса морају искључиво бити од добављача чија је претежна делатност производња или продаја пољопривредне механизације.


И за набавку опреме за сточарске фарме, као и за пластенике и стакленике, на зајам се даје до 40.000 евра, с каматном стопом један одсто. Исто тако, за набавку нове опреме и за системе за наводњавање, као и за бушење бунара, Фонд даје кредит до 40.000 евра. Исти износ је за противградне мреже у вишегодишњим засадима воћа, виноградима…

З. Делић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести