Много новитета на изложби механизације на 91. Пољопривредном сајму у Новом Саду

НОВИ САД: Предстојећи 91. Међународни пољопривредни сајам биће одржан од 18. до 23. маја, а у припреми су сви познати сегменти манифестације, на којој ће важно место заузети изложба пољопривредне механизације, најавили су данас органаизатори.
sajam
Фото: sajam.net

На једној од највећих приредби Новосадског сајма механизацију ће представити излагачи из Србије, као и из иностранства – Италије, Турске, Аустрије, Мађарске, Шпаније, Кине, Словеније.

Како се наводи, у свему томе учествоваће и Пословно удружење увозника и извозника пољопривредне механизације, које је годинама окосница Изложбе пољопривредне механизације.

Остало је око месец и по дана до највеће манифестације која се одржава на сајму, који је један од најзначајнијих партнера Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизације, основаног управо на Сајму 2008. године, рекла је Марија Антанасковић, генерални секретар Пословног удружења.

Она је додала да удружење окупља 18 чланица, а да ће ове године представити 17 њих, које су припремиле богату изложбу механизације.

Међутим, како бисмо изашли у сусрет пољопривредницима и у нади да ће се побољшати ситуација на тржишту, очекујемо да ћемо у време Сајма имати конкретније мере што се тиче субвенција за куповину механизације, као и да ће пољопривредници бити у бољем положају како би реализовали набавку, навела је Антанасковић.

Она је поручила да ће на предстојећем 91. Међународном пољопривредном сајму бити много новитета у сфери механизације, од комбајна и трактора до косачица и малчера.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести