Нектар шири плантаже органских јабука

БЕОГРАД: Компанија Нектар ће ове године у Владичином Хану, поред постојећих 45 хектара засадити још 20 хектара органских јабука, саопштено је из Нектара.
Jabuke/M. Mitrovic
Фото: М. Митровић

У саопштењу се наводи да ће овогодишњи принос износити око 400 тона а када у наредне две године органским засадима буде покривено свих 114 хектара, очекује се да принос достигне и до 4.000 тона најбољих сорти органске јабуке.

"Органске јабуке са наших плантажа у Владичином Хану највише се користе у производњи „лајф” 100 одсто сокова који су међу првима од Привредне коморе Србије добили жиг ''чуваркућа'', као и дечје хране „фрутек", истакла је директорка корпоративних комуникација Нектар групе Мина Тадић.

Приликом посете органским плантажама директор регионалне Привредне коморе Лесковац, Горан Јовић изјавио је да је компанија Нектар сарађује са више од 500 фармера на подручју Владичиног Хана, Лесковца, Црне Траве, Медвеђе и Лебана, а кооперантским односима са мањим произвођачима и директно омогућава запошљавање великог броја људи и потпомаже развој воћарства и целокупне привреде југа Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести