ОВАКВО ЧУДО НИСТЕ ВИДЕЛИ: КОМБАЈН ОД 500.000 ЕВРА! Најатрактивније машине Пољопривредног сајма у Новом Саду!

Пољопривредни сајам у Новом Саду одувек је привлачио посетиоце и због најновије механизације која из године у годину, по техничким карактеристикама , обичног пољопривредника подсећа на свемирске бродове! А тек кад им виде цену.Заиста, астрономска!
s
Фото: Youtube printscreen/ J&PT Agri

Најскупља машина на 91. међународном пољопривредном сајму је комбајн CASE IH AXIAL-FLOW 9250, изложен на штанду новосадске компаније Agromarket machinery. Кошта 470.000 евра без ПДВ, док за модел са MacDon хедером треба издвојити 605.000 евра, без урачунатог ПДВ-а. 

- Реч је о моделу генерације девет, највећих CASE комбајна са аксијалним извршајем, најједноставније конструкције, великог учинка а без оштећења зрна. Уз добру логистичку подршку камиона и претоварних приколица за десет сати ефективног рада може да скине усев с најмање 70 хектара – описују стручно излагачи.

Фото: Youtube printscreen/ 24 sedam TV

Епитет најскупљег трактора гусеничара на Пољопривредном сајму припада "John Deere" трактору серије 8РX, моделу 410. Основна цена му је 450.000 евра, с урачунатим ПДВ-ом, па навише, у зависности од додатне опреме, цена трактора 8РX410 може да нарасте и за 40.000 – 50.000 евра.

  • Овај трактор, изложен је код главног улаза на Новосадски сајам , намењен је обради великих поседа у близини насеља. Карактеришу га максималне контактне површине налегања, веома лако управљање, чак и на веома малим крајевима парцеле, одлична стабилност на падинама и најдуже време рада. Предност у односу на тракторе точкаше је у томе што минимално сабија земљиште и не
    проклизава, а захваљујући томе што нема гума, штеди и гориво – карактеристика је овог "свемирског" трактора.
  • На штанду Интер Аграра изложен је најскупљи конвенционални трактор овогодишњег Међународног пољопривредног сајма – Fendt 94 Vario, који кошта 360.000 евра без ПДВ.

(Информер.рс)

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести