Пољопривредници и даље у протесту: Затворен Булевар Михајла Пупина

НОВИ САД: У Новом Саду је у току блокада саобаћаја на Булевару Михајла Пупина, на деоноци пута ка Варадинском мосту, коју тракорима већ недељу дана држе пољопривредници.
р
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

После јучерашњих целодневних преговора у Влади Србије пољопривредници су делом задовољни оним што су постигли, али је и даље спорна цена сунцокрета.

-Тражили смо да килограм новог рода буде 75 динара, али смо учинили уступак и спустили коштање на 73 динара У Влади Србије предложили су мало више од 70 динара, што нисмо прихватили, казао је за “Дневник” Ђорђе Грујић из Иницијативе за спас пољопривреде Србије .

Како је изјавио док се не усагласи цена сунцокрета неће се престати  са протестима и блокадама не само у Новом Саду већ на ширем подручју земље.

Грујић је навео да се очекује долазак пољопривредника и договор шта ће бити следећи кораци Иницијативе за спас пољопривреде Србије.

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Пред земљорадницима су две опције, навео је Грујић, да се поново иде у Владу Србије ради наставка преговора или да дијалог буде настављен писменим путем.

Оцењујући јучерашње преговоре, Грујић је подвукао да је за земљораднике најважнија одлука што ће убудуће бити укључени у радне групе Министарства пољопривреде и тако бити у прилици да учествују у одлукама како оним које се директно тичу њиховог рада и положаја, тако и оним које се односе на пољопривреду уопште.

З. Делић

Фото: Дневник (Р. Хаџић)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести