Повртари Јужног Баната испоручују робу на кућну адресу

ПАНЧЕВО: После затварања пијаца повртари из Јужног Баната успешно су се организовали и испоручују поврће које произведу преко наруџбина са Фејсбука и телефона на кућне адресе, а планирају да од следеће недеље своју робу на такав начин понуде и Београђанима.
povrce, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Председника Удружења повртара из Глогоња, повртарског села поред Панчева, Данила Вучковског затичемо како испоручује поврће у насељу Нова Миса.

"Људи су одлично реаговали, данас радимо другу испоруку, за сада радимо са два возила, а пошто је интересовање све веће, биће и више возила”, каже он док под маском са рукавицама на рукама испоручује бакалук вредан око 2,5 хиљада динара.

Поврће, а од сутра ће бити и јабуке у понуди, са територије су Јужног Баната, повртари су из Банатског Брестовца, Скореновца, Панчева, Глогоња, Дебељаче а воће ће бити из Опова, каже он и додаје да се не продају ниједан артикал из увоза.

"Може се очекивати да од понедељка кренемо доставу куће адресе и за Београд, за то нам је потребно више логистике и боља организација, али радимо на томе убрзано", каже он и додаје да се труде да прошире асортиман а да себе не преоптерете јер свако има још понеки посао који ради поред овога.

Агилним повртарима су се јавили и трговински ланци који желе да помогну и да од сваког произвођача поруче одређену количину робе како би смањили штету која је настала затварањем пијаца.

"Нама се већ јављају онлајн пијаце које желе да нас бесплатно региструју на њиховим сајтовима како бисмо могли да примамо поруџбине а што се тиче најављене виртуелне пијаце преко министарства пољопривреде сматрам да реагују касно јер је требало да је формирају пре него што су донели одлуку о затварању пијаца", каже он.

На изјаву пристаје и маскирани млађи Панчевац који преузима испоруку поврћа и каже да је све почело тако што је супруга видела понуду на интернету.

"Што да не све је затворено, зелена пијаца не ради, наручили поврће и узели смо оно што треба", каже он.

У кући су три породице па је количина мало већа, каже он и додаје да је то оно што је неопходно за супице и чорбице а поврће му добро изгледа.

"Сналазимо се у ова времена, баку и деку чувамо, пуна је кућа деце, а ми запослени смо сад више код куће - па упознајемо своју децу", каже он.

Ови повртари Јужног Баната своју понуду и бесплатну доставу поставили су на ФБ страницу Достава воћа и поврћа Панчево.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести