У Новом Саду изложба механизације на половини сајамског простора

Најзначајнија сајамска манифестација у Србији и један од најзначајнијх сајмова у области аграра у региону - Међународни пољопривредни сајам биће одржан у Новом Саду од 11. до 17. маја.
р
Фото: Dnevnik.rs

На овој манифестацији учествоваће око 1.500 излагача из 60 земаља, а представиће се компаније, индивидуални произвођачи, државне институције... речено је на конференцији за новинаре на Новосадском сајму.

- Земља партнер Међународног пољопривредног сајма је Италија, земља пријатељ је Тунис, а привреде чак 17 земаља представиће се на колективним изложбама - рекао је извршни директор за сајамску делатност на Новосадском сајму Борис Надлукач. - Један од најатрактивнијих сегемната биће Изложба пољопривредне механизације јер ће се излагачи представити на око 35.000 квадратних метара, што је више од половине укупног сајамског простора.

Долазак на Међународни пољоприведни сајам биће добра прилика да они који желе да обнове свој возни парк то учине по повољним условима, уз субвенције које се одобравају регистрованим газдинствима. Такође, многи  излагачи на Изложби пољопоривредне механиизације током сајма ће одобравати попусте, који ће се кретати од два до 10 одсто. Биће и излагача који су у сарадњи с финансијским институцијама обезбедили и посебне кредитне линије приликом куповине, поједини излагачи омогућиће и погодности плаћања у роби, а аготово сви ће у понуди имати механизацију која испуњава све норме за конкурс преко ИПАРД програма.


На поклон два трактора и сејалица

Многи ће на Међународни пољопривредни сајам доћи како би видели најновије пољопривредне машине, биће и оних који ће их купити, али је сигурно да ће троје посетилаца са сајма отићи веома задовољни. Наиме, Новосадски сајам припремио је поклон игру у којој   “Агропанонка” дарује трактор “беларус 82.1”,  КИТЕ доо “ Џон Дир 5040 2вд”,  а компанија ВГП пнеуматску сејалицу “оздокен”.


По речима генералног секретара  Пословног удружења увозника и извозника пољопривредне механизацијеМарка Стојановића, чланице удружења представиће богату понуду савремене пољопривредне механизације.

- Захваљујући субвенцијама које је обезбедила држава последњих неколико година направљен је велики помак и приметно је да је пољопривредна механизација значајно обнављена - рекао је Стојановић. - Добро смо се припремили за Међународни пољопривредни сајам, уз стандардну понудуу биће изложено и низ новитета и и очекујемо успешан наступ.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести