Војвођански произвођачи на сајму воћа и поврћа у Берлину

БЕРЛИН: На Међународном сајму произвођача воћа и поврћа "Фруит Логистица 2020" у Берлину, који је ове године окупио више од 3.000 излагача из око 100 земаља и регија, налазе се и производи из војвођанских крајева.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Тај сајам је једна од водећих манифестација међу произвођачима свежег воћа и поврћа, која се сваке године одржава у Берлину, а окупља и увознике, извознике, трговце на велико и мало, стручњаке за паковање и руковање плодовима, за транспорт и логистику.

Како се наводи у саопштењу Покрајинске владе, на берлинском сајму учествују и произвођачи из Војводине међу којима су приватна породична фарма трешања „Sweet Charry Lady", плантажа лешника „Вранић", задруга произвођача поврћа и ратарских култура „Агроном".

Затим, произвођач и извозник нектарина „Сирмиум Фруит", земљорадничка задруга „Крстурска паприка", компанија „Царска башта", која окупља локалне произвођаче поврћа, породични произвођачи јабука „Blabon Grpup", као и задруга произвођача јабука COPA.

Осим произвођача, у Берлину борави и делегација Покрајинске владе предвођена покрајинским секретаром за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњеном Бјелићем.

Он је изразио задовољство што компаније са територије Војводине, уз успешну сарадњу са Развојном агенцијом Војводине, редовно учествују на светским сајамским манифестацијама и што им је понуда из године у годину све квалитетнија.

Подсетио је на то да су у питању најфреквентнији сајмови, где је неопходно пружити максимум, и изразио наду да ће квалитетном презентацијом потенцијала Војводина остварити значајне контакте са водећим светским фирмама у области производње воћа и поврћа и тако привући квалитетне инвестиције.

У делегацији Покрајинске владе на берлинском сајму су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић, саветник председника Покрајинске владе Горан Лазовић, директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ и шеф Сектора за промоцију у Развојној агенцији Војводине Оливера Ковачевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести