Поповић: Позив Хуавеју да дође у Србију

ШЕНЖЕН: Министар без портфеља задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је данас седиште кинеске технолошке компаније Хуавеј у Шенжену и позвао њено руководство да размотри могућност отварања истраживачко - развојног центра у Србији.
nenad popovic, tanjug sava radovanovic
Фото: Ненад Поповић, фото: Танјуг (Сава Радовановић)

Поповић је рекао да желимо да имплементирамо искуство Хуавеја у области високотехнолошког умрежавања и дигитализације и истакао да би отварање

истраживачко-развојног центра те компаније у Србији омогућило повољну инвестициону климу у нашој земљи и убрзани развој економије засноване на иновацијама и новим технологијама.

Поповић је у разговору са глобалним председником компаније Хуавеј за владине послове Џеј Жу Даном навео да су српски инжењери препознати као једни од најбољих у свету.

„Желимо да технолошке платформе и глобалне иницијативе Хуавеја још више отворимо за српске студенте и стартапове, посебно у области вештачке интелигенције и блокчејн технологија", казао је Поповић.

Џеј Жу Дан је рекао да та компанија препознаје изузетан развојни потенцијал у Београду.

"Хуавеј је у Београду успоставио центар из којег управља пословањем компаније у шест земаља у региону. У седишту Хуавеја у Београду ради више од 100 инжењера, од чега је 80 одсто из Србије. Желимо да користимо знања српских

инжењера на изградњи и унапређењу глобалне инфраструктуре компаније", поручио је Дан.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести