Посебни колективни уговори продужени за још годину дана

БЕОГРАД:  Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић данас је са представницима синдиката запослених у управи потписао Посебан колективни уговор о изменама и допунама Посебног колективног уговора за државне органе, којим се важење уговора продужава за годину дана, до 21. марта 2019. године.
ruzic, tanjug video
Фото: Бранко Ружић, фото: Танјуг (Видео)

Ружић је, као се саопштено, изјавио да је Министарство државне управе у претходном периоду интензивно сарађивало са репрезентативним синдикатима, али и са другим државним органима, те да је постигнут висок ниво сагласности око измена и допуна уговора.

Министар је објаснио да се уговор продужава на годину дана, јер ће се током ове године радити на изменама и допунама Закона о државним службеницима и новом Закону о платама државних службеника и намештеника, "чије одредбе у значајној мери утичу на садржину посебног колективног уговора". 

"Наш договор са синдикатима је да започнемо преговоре за закључивање новог посебног колективног уговора за државне органе до почетка последњег квартала 2018. године", рекао је Ружић.

Он је нагласио да је ова година кључна за преговоре са синдикатима свих запослених у јавној управи, јер је за ову годину предвиђен рад на посебним колективним уговорима, као и на утврђивању критеријума за вредновање рада и учинка које захтевају нови прописи и реформа система.

Министар је потписао и Споразум о продужењу рока важења Посебног колективног уговора за државне органе. Потписници ова два документа су и Синдикат управе Србије, Синдикат запослених у правосудним органима Републике Србије и Синдикат организација правосудних органа Србије.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести