Први асфалт у Грделици после 30 година

ГРДЕЛИЦА: Председник Србије Александар Вучић и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић обишлу су радове на асфалтирању на траси Коридора 10 кроз Грделичку клисуру.
vucic asfalt.jpg
Фото: Tanjug

"Први асфалт који се поставља у Грделичкој клисури је најбољи доказ да после 30 година завршавамо највећи инфраструктурни пројекат у Србији, Коридор 10", рекла је Михајловићева.

Она је навела да се ове године очекује да ће ауто-путем кроз Србију проћи 49 милиона возила, док је у 2014. прошло 37 милиона. 

"Повећање броја аутомобила који пролазе кроз Србију је још један доказ великог повратка Србије на транспортну мапу Европе", додала је Михајловићева. 

Израда првог асфалта на ауто-путу кроз Грделичку клисуру започета је о ве недеље, на деоници Грделица-Царичина Долина, на делу од тунела Предејане до Царичине Долине дугом 4,7 километара, где радове изводи бугарска фирма "Трејс".

Обиласку радова на асфалтирању присуствовао је и в.д. директор "Коридора Србије", Зоран Бабић.

Михајловићева и Вучић претходно су обишли радове на Коридору 10 на деоници Тунел Манајле-Владичин Хан, где су присуствовали лансирању носача са обе стране моста Врла, најдужег моста на јужном краку Коридора 10.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести