Вучић о Фијату: Враћамо дугове Тадићеве владе

БЕОГРАД:   Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је тачно да је Србија дала компанији Фијат 3,5 милијарде динара, али је нагласио да је то било испуњавање уговорниих обавеза, које је потписала влада на челу са Мирком Цветковићем.
Predsednik Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Србија није ништа поклонила, већ испуњавала своје уговорне обавезе, које је потписала претходна влада, Тадићева и Цветковићева.

"Чудим се када кажу да је Србија исплатила 2015. Јесте, али на основу уговора од раније, а не нових", рекао је Вучић и подвукао да су њега и сада владу премијерке Ане Брнабић обавезују потписи и Бориса Тадића и Мирка Цветковића.

Он је додао да постоји још обавеза из ранијег периода које нису извршене, али да је 96-97 одсто испуњено.

"Тако се понаша одговорна влада. Вратили смо дугове Русима", рекао је Вучић.

Председник је истакао да је добро што је Србија спровела мере фискалне консолидације, јер сада има новча да испуни своје обавезе.

"Да је била она влада која је потписала уговоре, не би могла да испуни те обавезе", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је тренутни јавни дуг 65,8 одсто, и да се Србија враћа у "нека добра времена", наводећи пример да је 2012. био 56 одсто.

"То је велики успех и људи треба да буду задовољни. Имамо велики суфицит и надам се да ћемо моћи да убрзамо наш раст", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести