Адвокат Милана Радоичића: Против Раде Трајковић и кривична тужба

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Милан Радоичић, потпредседник Српске листе, поднео је приватну кривичну тужбу против Раде Трајковић због кривичног дела увреде, уз раније поднету тужбу због повреде угледа и части, изјавио је за Косово Онлине његов адвокат Горан Петронијевић.
radoicic, tanjug
Фото: Tanjug/ F.Krainčanić, arhiva

Радоичић је тужбе поднео због последица које је претрпео у јавном и политичком животу у коме се његово име доводило од стране Раде Трајковић у везу са убиством лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића.

Петронијевић је навео да су и Радоичић и Трајковићева актери политичке сцене у Србији, тачније на Косову, али да то никако не би смео бити разлог наведеног понашања Раде Трајковић.

“Очигледно је из свих њених медијских наступа да то није чинила у жару политичке борбе, већ из неких личних или евентуално наручених мотива. Подсећамо да је Радоичић, потпредседник највеће политичке партије српског народа на Косову и Метохији, Српске листе, а да су овакви наступи Раде Трајковић проузроковали покретање некаквог поступка пред косовским судом очигледно с намером да се Милану Радоичићу живот, боравак и политичко деловање на Косову и Метохији онемогући”, додао је Петронијевић.

Он је напоменуо да се Рада Трајковић увредљиво изражавала о Радоичићу у више наврата, доводећи га у контекст особе одговорне за убиство Оливера Ивановића.

"Ти наводи су у свим њеним медијским наступима изречени без икаквог основа. Упорност којом је Трајковић у дужем временском периоду износила неистине и мотиви таквог понашања ће вероватно бити разјашњени на суду у јавном поступку”, прецизирао је Петронијевић.

Појашњавајући разлоге зашто је најпре поднета тужба због повреде угледа и части Вишем суду у Београду 1. августа, Петронијевић је навео да је Рада Трајковић у дужем временском периоду 2018. и 2019. у медијима злонамерно износила неиситине о Милану Радоичићу стављајући га у веома негативан контекст и грубо вређајући његов углед и част.

Петронијевић је навео и да је од суда захтевано да ради накнаде нематеријалне штете због злонамерно изречених неистина и повреде угледа и части обавеже Раду Трајковић на плаћање износа од пет милиона динара.

Он је додао да су као основ за покретање ова два поступка у тужбама навели да је Рада Трајковић без икаквог чињеничног основа лажно и у дужем временском периоду, а очигледно с намером да наруши Радоичићев интегритет, част и углед испољила такво неуобичајено понашање.

Председница Европског покрета Срба са Косова Рада Трајковић јуче је на свом Твитер профилу написала да је због повреде угледа и части потпредседник Српске листе Милан Радоичић, којег косовско тужилаштво сумњичи за умешаност у убиство Оливера Ивановића, против ње поднео тужбу Вишем суду у Београду. Трајковић је тада навела да ће се бранити "полиграфом".

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести