Аутобус препун сумњиве фирмиране гардеробе

Цариници су у сарадњи са саобраћајном полицијом, у ноћи између 3. и 4. новембра 2018. године, током дубинске контроле на Ибарској магистрали, открили аутобус препун сумњиве фирмиране гардеробе.
Autobus pun robe 05 11 2018
Фото: Управа царина

Аутобус новопазарских регистарских ознака који је из тог града превозио 63-годишњи српски држављанин заустављен је ради ванредне контроле, пола сата након поноћи, код места Липовица на Ибарској магистрали.

Захваљујући асистенцији саобраћајне полиције аутобус је безбедно искључен из саобраћаја, након чега су цариници ушли у аутобус у коме није било путника, већ је он био дупке пун робе за коју постоји сумња да је реч о копијама светски познатих брендова.

Фото: Управа царина

Робе је било на све стране, како у пртљажнику, тако и у свим осталим деловима аутобуса: на седиштима, у ходнику, па чак и тоалету. Укупно је у аутобусу откривено готово 4000 пари чарапа, 1300 комплета тренерки, скоро 700 фармерки, преко 600 мајица, око 500 дуксева и др.

Међу затеченом робом најбројнија је била спортска одећа марки ''Адидас'' и ''Нике''.

На питање цариника да ли поседује неку документацију за робу коју превози, возач је рекао да је мислио да су ознаке налепљене на кесе довољне.

Међутим, товар какав су цариници у аутобусу затекли, а који јасно указује на то да је реч о роби намењеној за даљу продају, мора бити праћен царинском или комерцијалном документацијом коју возач није поседовао.

Како се притом ради о роби за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине, цео товар је привремено задржан, док ће заступници брендова бити обавештени о откривеном прекршају и позвани да се изјасне о томе да ли је реч о копијама.            

Фото: Управа царина
EUR/RSD 117.5668
Најновије вести