Бомбашу из Србобрана одређен притвор до 19. новембра

Решењем судије за претходни поступак Вишег суда у Сомбору одређен је притвор П. Д. (27) из Србобрана због основане сумње да је извршио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.
д
Фото: srbobran.net

Како „Дневник” сазнаје у сомборском Вишем суду, њему је притвор одређен у трајању најдуже до 30 дана рачунајући од дана и часа лишавања слободе, односно најдуже до 19. новембра.

- Притвор је одређен због постојања особитих околности које указују да би окривљени на слободи у кратком временском периоду могао поновити кривична дела која му се стављају на терет, односно извршити кривично дело којим прети - каже за “Дневник” портпарол Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац.

- С обзиром да је за кривично дело с елементима насиља, конкретно кривично дело изазивање опште опасности из члана 278. став 4. у вези са ставом 1. Кривичног законика, а које се окривљеном ставља на терет, прописана казна затвора преко пет година, а за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, из члана 348 став 4. у вези са ставом 2. кривичног законика, које је окривљеном, такође, стављено на терет, прописана казна затвора преко 10 година, а сам начин извршења кривичног дела је довео до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка - појашњава за „Дневник” портпарол Вишег суда у Сомбору Манела Оперта Подунавац зашто је П. Д. одређен притвор.

Подсетимо, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су у уторак увече Д. П. из Србобрана, због постојања основа сумње да је учинио кривична дела изазивање опште опасности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.


Мотив непознат

Како „Дневник“ незванично сазнаје, Д. Т. је приликом саслушања изнео одбрану, али из оног што је он рекао пред тужиоцем не може се закључити шта је мотив бомбашког напада. Наводно је, као и приликом хапшења, помињао корону и да је хтео да скрене пажњу полицији на оно што се дешава.


Сумња се да је он око 21 час бацио ручну бомбу испред Полицијске станице у Србобрану, а од експлозије су попуцала стакла на објекту. На сву срећу није било повређених лица.

Одмах након хапшења, осумњиченом Д. П. је одређено задржавање.

Према речима житеља Србобрана, Д. П. је, међу својим суграђанима, познат по проблематичном понашању и већ је имао проблема са законом.

- Има он досије, што због саобраћајних прекршаја, што због других проблема са законом. Знам да воли да попије, као и да је склон наркотицима - каже за „Дневник“ један од мештана Србобрана и додаје да се зграда полицијске станице налази у једној од најпрометнијих улица и да је сва срећа што није било повређених.

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести