Цариници запленили 1.200 боксова цигарета на Градини

ГРАДИНА: На граничном прелазу цариници у сарадњи са полицијом запленили су 12.000 паклица цигарета са бугарским акцизним маркицама а задржано је и возило којим је покушан шверц, саопштила је данас Управа царина.
cigarete, freeimages
Фото: freeimages ilustracija

Прекршај је откривен јуче када је контролисан аутомобил "фолксваген шаран" бугарских регистарских ознака којим је ка Шпанији путовало шест бугарских држављана који се упутио кроз зелени контролни пролаз намењен путницима који немају ништа за пријављивање.

Возач и присутни путници потврдили су да имају само лични пртљаг и по један бокс цигарета, а током детаљног прегледа се испоставило да није постојала ни најмања фабричка шупљина возила где нису биле нагуране паклице цигарета, саопштила је Управа царина.

Цигарете су пронађене у вратима пртљжника, наслонима и шупљинама свих седишта, испод предњих седишта, задњем десном крилу, инструмент табли и испод ладице за документа.

"Како вредност кријумчарених цигарета превазилази трећину вредности аутомобила и он је задржан до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом", саопштила је Управа царина.

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести