„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ЧЕТВОРИЦА МЛАДИЋА КОЈИ СЕ СУМЊИЧЕ ЗА ЗЛОЧИН ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА Подигнута оптужница за двоструко убиство у Футогу

У новосадском Вишем суду у току је поступак потврђивања оптужнице подигнуте против Н. Л. (24) који се сумњичи за убиство Николе Ш. (19) и Милоша М. (20) из Футога и нелегално оружје, као и Футожана О. Р. (22), Б. Г. (27) и Д. Д. (25) из Новог Сада, који се терете за саизвршилаштво.
a
Фото: Dnevnik.rs

Они су ухапшени 25. августа прошле године и од тада се налазе у притвору, који им је последњи пут продужен до 23. марта.

Подсетимо, Никола Ш. и Милош М. страдали су у пуцњави која се догодила у ноћи између 24. и 25. августа око поноћи у Футогу, у Фрушкогорској улици, испред кућног броја седам.

Младићи су се, према незваничним информацијама, кобне вечери састали, а не искључује се могућност да је било договорено да се нађу на том месту.

- Они су на улици разговарали, али су се потом посвађали. У једном тренутку Н. Л. вади пиштољ, пуца и бежи заједно са осталима - рекао је након трагедије извор „Дневника” упућен у истрагу.

Фото: Dnevnik.rs

Две ургентне екипе Хитне помоћи су интервенисала по позиву полиције. Најпре су позив примили 17 минута након поноћи и приликом доласка на лице места затекли мушкарца без свести рањеног из ватреног оружја, којег су одмах превезли на реанимацију Ургентног центра КЦВ.

Након тога је, десетак минута пре један, полиција обавестила Хитну помоћ да се на истој адреси налази још једно рањено лице. Како се претпоставља, он је покушао да побегне, али је вероватно, због задобијених повреда пао и лекари су, нажалост, могли само да констатују смрт.

Фото: Dnevnik.rs


Прети доживотни затвор

Након трагедије, извршен је увиђај, изузети су пронађени трагови и предмети за које се сумња да су у вези са предметним догађајем, који је квалификован као кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора од најмање десет година или доживотни затвор. За кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја запрећена казна затвора је од две до 12 година.


Наводно је Н. Л., који се сумњичи за тешко убиство, рекао инспекторима да се плашио да ће га двојица младића убити јер су му претили да ће га исећи мачетом, те је одлучио да он упуца њих. Такође, сам је показао инспекторима где је бацио оружје из ког је пуцао, сазнајемо од извора.

Међутим, у Вишем јавном тужилаштву, четворица осумњичених младића су се бранили ћутањем, односно, искористили су своје право да не износе одбрану.

Текст и фото: Д. Николић

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести