„ДНЕВНИК” САЗНАЈЕ: ОДРЕЂЕН ПРИТВОР БРАНИСЛАВУ Р., КОЈИ СЕ ТЕРЕТИ ДА ЈЕ НА СВИРЕП НАЧИН УСМРТИО БИВШУ ЖЕНУ И ТАШТУ Осумњичени за двоструко убиство у Раковцу занемео пред тужиоцем

Четрдесетосмогодишњи Бранислав Р. из околине Беочина, који се сумњичи да је ножем усмртио бившу супругу Драгану Р. (47) и њену мајку Наду Ч. (75), након саслушања у новосадском Вишем јавном тужилаштву, судија за претходни поступак Вишег суда у Новом Саду одредио је притвор до 30 дана.
а
Фото: Dnevnik.rs

Како „Дневник” незванично сазнаје, осумњичени за двоструко убиство је искористио своје законско право и није изнео одбрану пред тужиоцем него се бранио ћутањем.

Њему је притвор одређен из разлога што постоје околности које указују на опасност од бекства, јер би останком на слободи могао ометати поступак утицајем на сведоке, затим због бојазни да би и у кратком временском периоду могао да понови кривично дело и да учини ново кривично дело за које је основано сумњив јер је већ више пута осуђиван, као и због начина извршења и тежине последица кривичног дела које је довело до узнемиравања јавности.

Злочин се догодио у недељу, 18. фебруара, у вечерњим часовима у породичној кући покојне Наде Ч. у Улици цара Лазара, у насељу Салакције у Раковцу код Беочина, када је осумњичени, на свиреп начин, лишио живота бившу супругу и њену мајку, кршећи забрану приближавања и комуникације са оштећеном Драганом Р.

Према незваничним информацијама, осумњичени је најпре у приземљу усмртио несрећну старицу, а потом се попео на спрат куће и лишио живота бившу супругу. Како кажу комшије, у тренутку хапшења, он је био под видним утицајем алкохола, а код њега је, наводно, био и нож којим је, како се претпоставља, починио злочин.

Иначе против осумњиченог за двоструко убиство у Раковцу пред новосадским Основним судом вођена су два кривична поступка, која су правноснажно окончана.

Фото: С. Шушњевић / Кућа у којој се догодио злочин

Како каже извор „Дневника”, Бранислав Р. је провео иза решетака две године и два месеца због насиља у породици. Након што је пуштен са издржавања казне, живео је у изнајмљеном стану.


Прети му доживотна робија

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је квалификовало дело као кривично дело тешко убиство, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије казном затвора у трајању од најмање 10 година или доживотним затвором, као и кривично дело кршење забране утврђене мером безбедности, кажњиво казном затвора у трајању до шест месеци.


Према нашим сазнањима, окривљени Бранислав Р. је априла 2019. године оглашен кривим због кривичног дела насиље у породици и изречена му је условна осуда са јединственом казном затвора у трајању од десет месеци. Истовремено је одређено да се казна неће извршити уколико окривљени у року од две године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дело.

Међутим, та условна осуда је прекршена и опозвана те је новом пресудом из децембра 2021. године Бранислав Р. оглашен кривим због кривичног дела насиље у породици и осуђен на јединствену казну затвора у трајању од две године и два месеца.

Фото: Н. Билић / Лице места

Наведеном пресудом му је изречена и мера безбедности забране приближавања и комуникације са оштећеном, односно забрањен је приступ оштећеној на удаљености мањој од 100 метара и то у простору око њеног места становања и рада, као и даље узнемиравање и свака друга комуникација у трајању од две године од дана правноснажности пресуде.

Ова пресуда је, према нашим сазнањима, постала правноснажна 21. марта прошле године.

Комшиница покојне Наде Ч. Мирјана Кнези Лерик испричала је након злочина репортерима „Дневника” да је осумњичени је у суботу звао Наду како би се распитао за бившу супругу, која га је, како је рекао, блокирала на телефону.

- Нада није осећала узнемиреност због тог позива, тако да смо ми наставиле наш разговор и договарале смо се да идемо на Најлон пијацу - рекла је наша саговорница.

Д. Николић

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести