Гаши: Сви позвани у Хаг су у статусу осумњичених

ПРИШТИНА: Приштински адвокат, Тома Гаши, изјавио је да је Специјални суд позвао на саслушање више особа, бивших припадника тзв. ОВК, те да су нека од тих имена објављена, а да нека нису, али да су сви они позвани у статусу осумњичених.
pristina, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Гаши је за Зери онлајн рекао да сви до сада позвани, чија имена су објављена, позвани као осумњичени за злочине почињене над Србима током протеклог рата."Сви који су позвани у Хаг, иако то не кажу, позвани су у својству осумњичених, а не сведока, а након њихових изјава Тужилаштво може тражити да буду ухапшени”, навео је Гаши.

Додао је да сви они добро знају у ком својству су позвани и каква су њихова права.“Тужилаштво је у позивима послало и писма у којима се тражи одређена документација”, рекао је Гаши.Он сматра да ће ова година бити "година Специјалног суда". 

Сви позвани ће бити саслушани у Хагу, а не на Косову, прецизирао је Гаши.Раније је обелодањено да су позиве добили бивши команданти и припадници тзв. ОВК Рустем Мустафа, Сокол Добруна, Назиф Мехмети, Сами Љуштаку, Ремзи Шаља, Сафт Шаља…

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести