Настављено поновљено суђење другоокривљеном Милошу Бухи за убиство Војислава Шкрбића

У новосадском Вишем суду јуче је настављен поновљени доказни  поступак, почет крајем прошле године, против  Милоша Бухе (48), осуђеног на 17 година затвора због саучесништва у убиству Војислава Шкрбића 2014. године у ресторану „Гондола”, у центру Новог Сада.
uvidjaj gondola
Фото: Место обрачуна у "Гондоли", фото: Дневник

Подсетимо, Апелациони суд саопштио је претпрошле године да је Милошу Бухи повећао казну две године – с 15 година затвора на 17. Он је ухапшен преклане, почетком новембра, по потерници, након три и по године после поменуте ликвидације.

Пред великим већем, којем председава судија Слободанка Гутовић, изјаве је јуче дало седам сведока, а рочиште је било прекинуто на око пола сата, због изненадног нестанка струје у Палати правде.

Горан Ж. из Каћа је јуче као први сведок испричао да је кобног дана контактирао десетак пута телефоном с окривљеним Милошем Бухом због проблема с њиховин уговореним послом у вези с издавањем угоститељског локала у том месту. Казао је на крају да се, на његово изненађење, све добро пословно завршило. Појаснио је да се радило о двогодишњем Бухином закупу његовог локала за кладионицу кроз компензацију.

У вези с тим је Бухин комшија из Степановићева Владимир К. испричао да га је окривљени звао, кад га је ујутро видео да коси траву, да би прославили сазнање о трудноћи Бухине жене, а да је за злочин сазнао увече из медија.

– Попили смо око пола литра „виљамовке”, кад ми је мој комшија Миша Буха казао да мора да иде у Каћ због неког посла – казао је тај сведок.

Музичар Милан Ј. је сведочио да су се окривљени и оштећени Шкрбић пред његовим очима у кафићу срдачно дружили, уз грљење и љубљење за поздрав. Слично је изјавио и сведок – Шкрбићев школски друг Мајо В., а те изјаве су се односиле на период непосредно пред убиство због којег се води поступак.    

Бизнисмен с адресама у Немачкој и у Новом Саду Мирсад Е., који је у тренутку пуцњаве био у башти локала у којем се убиство десило, нагласио је да је, док је седео с друштвом, приметио да се окривљени при доласку и одласку понашао као да је пијан.

И последња двојица јучерашњих сведока су навела да је окривљени Милош Буха био у видно алкохолисааом стању после кобног догађаја.

Подсетимо, окривљени Милош Буха рекао је на једном од претходних рочишта да је кобног дана много пио јер је славио сазнање да му је супруга трудна. Прва његова жена је, како је казао, после дуге и тешке болести преминула, а иза ње су остале две малолетне кћерке које су биле јако везане за њега.

– Заклињем се да нисам штитио Душка својим телом. Нисам знао да ће пуцати, а да сам знао да је Душко био у сукобу с Војом, не би се то ни догодило. Био сам превише пијан тог дана, наливао сам се с више људи на неколико места, од јутра – изјавио је раније, приликом изношења одбране окривљени.

Како смо писали, Војислав Шкрбић је убијен 22. маја 2014. године око 21 сат у ресторану „Гондола” код Дунавског парка. Душан Буха је окривљен да је убио Шкрбића хицима из пиштоља, а Милош му је наводно помогао тако што је први у локалу пришао Шкрбићу и почео с њим да разговара, након чега га је Душан упуцао.

Душан Буха се предао после 20 дана и признао убиство Шкрбића, док је Милош побегао и скривао се све до почетка новембра претпрошле године. Милош и Душан нису у сродству, већ само презимењаци.

Виши суд у Новом Саду је 4. априла прошле године другостепеном пресудом поновио ону изречену средином фебруара претходне године за тешко убиство Војислава Шкрбића из Каћа, којом је Душан Буха из Бачког Доброг Поља осуђен на обједињену казну за тешко убиство и ношење оружја на 18 година затвора, док је другооптужени Милош Буха из Степановићева, коме се судило у одсуству, као саизвршилац опет био осуђен на 15 година робије.

Наставак суђења заказан је за 30. октобар.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.5705
Најновије вести