НС: У акцији СБПОК-БИА ухапшен Радослав Цвијовић Цвико

Припадници Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК) у сарадњи с Безбедносно-информативном агенцијом (БИА) и Специјалном антитерористичком јединицом (САЈ) ухапсили су вечерас у Новом Саду Радослава Цвијовића Цвика.
Racija/B. Lucic
Фото: Dnevnik.rs

Акција специјалаца која се одвијала на углу Улице Цара Душана и Трга 27. марта, у близини Средње медицинске школе, трајала је око три сата. Након тога Цвијовић је одведен у Београд.

Новосадски адвокат  Љубомир Апро, који брани Цвика, изјавио је вечерас за „Дневник” да у кући његовог клијента није пронађено ништа компромитујуће. Апро није желео да коментарише овај случај пре него што се акција заврши.

Како незванично сазнајемо у кући Радослава Цвијовића ухапшен је и С. П. (40).

Према незваничним информацијама полиција је у овој акцији одузела пиштољ и  одређену количину наркотика, а ухапшени је потом пребачен у Београд. Он се терети за нелегалну производњу и стављање у промет опојних дрога, фалсификовање и утају.

Незванично, С. П. је пашеног Радослава Цвијовића, који је својевремено хапшен у акцији „Морава”.  Како се незванично сазнаје, претрес куће коју су опколили и потом у њу ушли припадници Жандармерије и антитерористичких јединица, учињен је управо по захтеву чешке полиције.

Фото: Dnevnik.rs

Радослав Цвијовић, иначе, последњи пут је помињан у медијима 2009. године када је хапшен у акцији „Морава” заједно с Предрагом Опачићем, братом Ненада Опачића. Полиција га је тада означила као „једног од јачих дилера на подручју Новог Сада”.

Како се, такође, незванично сазнаје, полицијска акција је, поред ове, спроведена на још неколико локација у Новом Саду.

Н. С. Х.

Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести