Обрачун у Футогу: Изрешетани у дилерском обрачуну око дроге?

Полиција и даље трага за осумњиченима који су у недељу после подне, око 16.30 часова на плажи Вок у Футогу ранили Милоша М. (26) и М. М. (27) из Ветерника.
1
Фото: Dnevnik.rs

Они су, како се незванично сазнаје, упуцани у обрачуну двеју криминалних група. Мотив обрачуна је највероватније дрога.

У пуцњави је млађи мушкарац задобио вишеструке повреде доњих екстремитета и превезен је у Ургентни центар. Годину дана старији М. М. задобио је вишеструке повреде у пределу стомака. Он је, после указане помоћи у Ургентом центру, пуштен кући.

На познатој футошкој плажи Вок јуче није било купача, што је и нормално јер је купалишна сезона одавно завршена. Ипак, било је живо јер су Вок јуче посетиле бројне новинарске екипе. На улазу у ресторан, уз главну стазу, и јуче су били видљиви трагови крви. На почетку стазе велика локва осушене крви, мало напред још два мања крвава трага сведоци су крвавог обрачуна у недељу после подне. Сведока те пуцњаве није било јер ресторан није радио, нити је некога било у рани сумрак. Можда су актери сукоба управо и рачунали на ту околност јер је плажа с рестораном увучена од насипа стотинак метара, заклоњена од евентуалних знатижељника.

Убрзо након што је стигла вест о обрачуну на футошкој плажи, увиђај је трајао више сати, сазнајемо незванично. Шта је истина и како је дошло до сукоба, откриће истрага.

Фото: Dnevnik.rs

Иначе, како наводе медији, обојица рањених су раније хапшени због диловања дроге.

Полиција је након пуцњаве блокирала неке улице у Футогу, као и излазе из Новог Сада, укључујући и мостове, у потрази за нападачем. Били су блокирани сви излази ка ауто-путу и мостови преко Дунава, као и поједине улице у Футогу, а полиција је претресала сва возила. Нападач, или више њих, међутим, још није пронађен.

Обојица рањених су раније хапшени због диловања дроге

Иначе, повређени Милош М. је пре 17 година, као деветогодишњак, преживео праву драму када је његов отац Душан кухињским ножем измасакрирао оца Драгоњу, супругу Сању и четворогодишњег сина Милана.  Тада деветогодишњи син Милош и његова бака Олга прошли су с многобројним посекотинама.

Након што је завршио свој крвави пир, помахнитали Душан је зграбио и Милоша и ставио му нож под грло, желећи да га искористи као таоца у преговорима са специјалцима који су успели да упадну у кућу у којој се неколико сати раније забарикадирао с породицом.

Цела трагедија се одиграла у делу куће који припада Душановом брату Милану. По тадашњим речима комшија, у Милановој дневној соби, око 19 часова, окупиле су се породице оба брата да би се изгладили неспоразуми које су у браку имали Душан и Сања. У основи свега, испричале су комшије, била је Душанова патолошка љубомора.

Нажалост, не само да до помирења није дошло већ је Душан у једном тренутку ударио Сању, а када је брат покушао да га смири, натерао је њега, његову супругу и кћер да напусте кућу.

Чувши свађу, болесна мајка Олга устала је из кревета и пошла да види шта се догађа. Када је ушла у собу, Душан је држао нож и док је покушавала да заштити снаху, засекао ју је по руци, пренели су медији. Несрећна старица је боса, у пиyами, сва крвава, истрчала на улицу да потражи помоћ.

У међувремену је, како су тада испричале комшије, наишао отац Драгоња, који је ушао у собу да би смирио сина. Смрт га је, међутим, снашла на самим вратима. Душан га је убио с више удараца ножем, закључао врата од собе и на њих довукао комоду. Спустио је ролетне, што је значајно отежало интервенцију полиције.

По избијању свађе, позвана је полиција, али се све издешавало тако муњевито да нису стигли да помогну пре него што се Душан забарикадирао у соби, у којој су остали Сања, Милош и мали Милан.

Преговори су трајали све до 23 часа, када су четири полицајца провалила врата. Очевици кажу да је Душан у том тренутку седео на ивици софе, држећи нож испод Милошевог грла. Полицајац, који га је држао на нишану, наредио му је да баци нож. Душан му је одговорио да ће то урадити тек када обори цев пиштоља, што је специјалац је и учинио, а Душан је спустио нож на софу. Када су га изводили, комшије тврде да је затражио да се пресвуче да не би крвав ишао у станицу.

Истражни органи затекли су у соби стравичну сцену. На самом улазу лежао је Драгоња, неколико корака даље, на другом крају софе, убијена Сања, а на поду крај њених ногу мали Милан. Ствари су биле разбацане, насред собе била је хрпа одеће, али ипак ништа није указивало на то да се у њој водила борба. Све је више личило на дивљање разјареног човека.

Е. С. Х.

Фото: „Дневник”

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести