Одбрана поново тражи испитивање Милета Јерковића  у случају Шарић

У Специјалном суду у Београду јуче је настављено суђење у случају Дарка Шарића и осталих  оптужених за прање његовог новца, по наводима Тужилаштва – милиона које је Шарић стекао „трговином кокаином”.
1
Фото: Youtube Printscreen

Процес је, после деценије, стигао до краја, али раније најављено изношење завршних речи ипак ће сачекати да претходно на главном претресу вештаци медицинске струке буду испитани о процесној способности оптуженог Небојше Јестровића, који због болести све чешће има проблем да присуствује суђењу.   

Мишљење вештака да је Јестровић здравствено способан да учествује у поступку достављено је суду 22. јануара, али је с тим у вези одбрана истакла примедбе, па ће, по предлогу Јестровићевог браниоца, вештаци свој налаз представити непосредно на суђењу, а суд је најавио да ће бити позвани на рочиште 27. јануара.   

Преостаје и да судско веће одлучи о новим доказним предлозима одбране, а браниоци су указали и на неке предлоге одраније о чијем извођењу досад није одлучено. Још једном, са стране одбране, чуо се предлог да се на главном претресу поново саслуша сведок Тужилаштва Миле Јерковић, око кога се врти више навода оптужбе, а по одбрани, „спорни” су и његов исказ и статус. Том предлогу Тужилаштво се противи, сматрајући да је то сведочење „сувишно” и „неосновано”, с обзиром на то да је, како је истакао заступник оптужнице, Јерковић већ сведочио на суђењу и том приликом „испитиван више дана”. 

Фото: Дарко Шарић, јутјуб

Кривични поступак у случају „прање пара” покренут је 2010. године, а по окончању истраге обједињено је неколико оптужница и обухваћено више од десеторо окривљених. Сви окривљни су одбацили оптужбе и тврде да су „исконструисане”. 

Пљевљака Дарка Шарића оптужба га терети да је успео да део свог новца који је наводно „зарадио нелегално, трговином кокаином, употреби у приватизацији неколико предузећа на туђа имена”, да је „отварао предузећа, инвестирао у вредне некретнине и на тај начин опрао више од 20 милиона евра”. 

Ј. Јаковљевић

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести