Одложено суђење за напад на новосадску адвокатицу Енике Вег

У новосадском Основном суду јуче је због измена чланова судског већа одложен главни претрес, да не би кретао из почетка, против пензионисаног фармацеутског техничара Србе Стојиљковића (72) из Новог Сада.
1
Фото: Нападнута Енике Вег

Он је окривљен да је у лане 4. септембра ударцем у лице тешко повредио новосадску адвокатицу др Енике Вег у ходнику суда, а потом напустио Палату правде и отишао у непознатом правцу. 

Окривљени је више пута мењао исказ у односу на онај дат у тужилаштву,  пред већем којим председава судија Јелена Врањешевић - Товиловић, а јуче је дошао на суђење бранећи се са слободе, јер му је у међуврену укинут притвор, он се при томе користио штакама за помоћу ходу, као и оштећена.

Оптужени је на рочишту крајем јануара  изјавио да је разумео оптужни акт и да не признаје дело ометања правде које му се ставља на терет, а да је оптужница делимично тачна. Потом је додао да не прихвата изјаву из записника која стоји у списима да је дао у тужилаштву након привођења из полиције, уз опаску да је он њу само потписао, али да њен садржај није читао и да није тачан.

Казао је да није крив и да не  остаје код навода своје одбране, како је записано да је изнета у новосадском Основном јавном тужилаштву, нити код исказа датог код судије за претходни поступак, казао је окривљени.

- Ја и моја ванбрачна супруга смо били у канцеларији секретарице председника Основног суда, након што је рочиште у којима су она и мој син  странке сукобљене против друге стране коју заступа адвокатица др Енике Вег. Супруга је седела на клупи, док је син гледао на монитор податке о предмету  због којег смо били тог дана били у суду, а ја сам требао да будем  присутан у статусу јавности. Супруга је у сузама тражила да сазна како то да рочиште за предмет стар преко двадесет година касни у старту око пола сата. Син јединац ми је због овакве ревности суда више пута био у прединфарктном стању. Ради се о неразумно дугом процесу, у којем смо оштећени за велики новац. Ођедном сам кроз отворена врата канцеларије у којој смо били видео женску косу боје какву има др Енике Вег. Изашао сам у ходник, док су  супруга и син су остали у канцеларији, нисам видео тело и лик адвокатице,и ја сам у мраку можда закачио адвокатицу. Нисам приметио да је она пала. Није било полемике с њом, како су неки медији писали, нисам је ударио, можда саа је закачио раменом и одгурнуо, али то није било намерно.. Затим сам изашао из суда и таксијем отишао до стана у којем смо некад, пре лицитације за његову продају живели, после тога се ничега не сећам - изјавио је у доказном поступку крајем јануара,  оптужени Стојиљковић.

Он је додао да је касније чуо од свог сина да је њега повређена адвокатица питала зашто је он то урадио.

-Медији су касније писали да сам побегао и да ме је полиција у успешној акцији лишила слободе. То није тачно, ја само немам поверње и веру у полицију из Новог Сада и Бачке Паланке, чији припадници су ме тржили телефоном на мој број који је био доступан, ја сам им река да ћу се предати београдској полицији и тако сам и и учинио - казао је тада оптужени, којег су привели из притвора на салушање.

Он је додао да има више спорова, неки су завршени, а један у којем др Енике Вег заступа супротну страну траје 29 година.

Наставак главног претреса заказан је за 29. март.

М. В.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести