Одређен притвор осумњиченима за диловање дроге

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана петорици осумњичених за диловање дроге на територији београдских општина Стари град и Палилула који су ухапшени у среду.
pritvor zatvor
Фото: Tanjug (O. Toskić, arhiva)

Судија за претходни поступак је усвојио предлог тужилаштва за организовани криминал и донео решење којим је одредио притвор Милошу Вучичевићу, Небојши Џабићу, Немањи Илићу, Александру Манићу и Јасмину Исмаилију.

На ово решење дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је у четвртак истрагу против шест осумњичених, поменуте петорице, док се за шестим осумњиченим, М. Ф, и даље трага.

У тужилаштву су за Тањуг прецизирали да је након саслушања осумњичених донета наредба о спровођењу истраге против шест особа, осумњичених за извршење кривичног дела незодовљена производња и стављање у промет опојних дрога.

Полицијаје у среду саопштила да је ова група, на челу са М. Ф, у дужем временском периоду, како се сумња, на територији Палилуле и Старог града препродавала готово све врсте опојних дрога - хероин, кокаин, амфетамин и марихуану.

Они су за транспорт наркотика користили возила ауто-школе и рент-а-кар агенције које су у власништву појединих чланова групе, док су други чланови радили на пословима обезбеђења појединих угоститељских објеката у Београду што су користили за препродају наркотика. 

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести