Осам особа ухапшено због нелегалне трговине аутомобилима

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву ухапсили су З. М. (1965) и М. М (1988), због постојања основа сумње да су извршили кривична дела недозвољена трговина аутомобила и прање новца.

Такође, у оквиру ове акције полиција је ухапсила и Д. В. (1980), Л. Л. (1999), В. М. (1955), В. С. М. (1956), Б. Р. (1964) и М. Р. (1960) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина у помагању, наведено је у саопштењу МУП-а.

Одговорно лице ПР "Трговина аутомобилима и лаким моторним возилима M&M 022" М.М и З. М. запослени у тој предузетничкој радњи терете се да су, у периоду од 2006. до 2022. године набављали и вршили даљи промет возила за која су користили пословну документацију неистините садржине.

Osumnnjičeni су набављали возила мимо редовних токова привредног пословања и ван пословања свог привредног друштва, а у намери прибављања противправне имовинске користи.

На тај начин су, како се сумња, прибавили противправну имовинску корист у износу од 44.275.684 динара.

Сумња се да су они, у периоду од 2010. до 2022. године, новац у укупном износу од 94.898.528 динара, уложили у куповину 11 станова, два пословна простора и једне куће, па на тај начин извршили конверзију, из новчаног у материјални облик, стечене имовине која потиче из криминалне активности.

Осумњичени Д. В., Л. Л., В. М., В. С. М., Б. Р. и М. Р. се терете да су се представљали као формални власници продатих возила, иако су знали да су фактички власници тих возила З. М. и М. М.

Осумњиченима З. М., М. М. и Д. В. је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, док су Л. Л., В. М., В. С. М., Б. Р. и М. Р. приведени тужилаштву.

Кривичном пријавом обухваћен је и цетрдесетшестогодишњи мушкарац из Крушевца, за којим је расписана потрага.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести