Ребић: Повређено 118 полицајца, процесуиране 153 особе

БЕОГРАД: Директор полиције Владимир Ребић рекао је данас да је током дводневних протеста повређено 118 полицијских службеника, којима је указана помоћ у здравственим установама у више градова у Србији, а да су синоћ процесуиране 153 особе.
Protest u Beogradu/Tanjug/video
Фото: Протест у Београду/Танјуг/видео

„Грађани су и синоћ били сведоци невероватних размера насиља не само у Београду, већ и у Новом Саду, Нишу и Крагујевцу. Такво насиље је недопустиво и полиција ће предузети све мере како би се зауставило насиље на улицама, а изгредници ће бити приведени правди“, рекао је Ребић.

Директор полиције је додао да је причињена велика материјална штета, јер су демонстранти оштетили имовину грађана, као и јавну имовину.

„Уништавали су аутомобиле, прозоре, излоге, палили контејнере. У Новом Саду су разбијена стакла на РТВ Војводина и запаљена је ватра на улазу у Градску кућу, док су у Нишу и Крагујевцу уништени полицијски аутомобили и бацане су каменице на зграде полицијских управа у тим градовима. Захваљујући координираној реакцији полиције, успели смо да успоставимо контролу током ноћи на улицама“, нагласио је Ребић.

Полиција је и синоћ, како каже реаговала тек када су на полицајце бачене каменице, димне бомбе, флаше и бакље, па чак и молотовљев коктел.

„Пласирају се и бројне нетачне информације да су међу демонстранте убачени људи из безбедносних структура, како би изазвали нереде. Реч је о потпуним неистинама. Све оно што се дешавало у претходна два дана заправо је озбиљан и организован напад на припаднике МУП-а. Такође, објављене су и неистине да је полиција синоћ користила гумене метке и да је кренула са воденим топовима ка демонстрантима. Све ове лажи имају за циљ нарушавање угледа МУП-а, а тиме желе и да оправдају хулиганске нападе на полицију и дивљање на улицама“, истакао је Ребић.

Он је додао и да су на протестима могли да се виде и одређени политичари који тиме, како је рекао, показују да подржавају насиље и нереде на улицама.

EUR/RSD 117.5872
Најновије вести