Решовићу и Михајловићу одређен притвор

БЕОГРАД: Специјални суд одредио је вечерас притвор Сенаду Решовићу и Дејану Михајловићу осумњиченим за учешће у два убиства, а који си јуче ухапшени као чланови организоване криминалне групе Вељка Беливука, Марка Миљковића "Принципи".
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Притвор им је одређен због опасности од бекства, да не би у кратком року поновили кривично дело и због узнемирења јавности, саопштио је суд.

На ово решење они и њихови браниоци могу да изјаве жалбе кривичном ванпретресном већу суда у року од три дана.

Обојица су осумњичена за кривична дела злочиначко удружовање ради вршења кривичних дела и тешка убиства, а на саслушању у тужилаштву за организовани криминал бранили су се ћутањем, речено је Танјугу у тужилаштву.

Сенад Решовић се терети за убиство Николе Митића заједно са Беливуком, Миљковићем и још деветорицом припадника групе, а Дејан Михајловић за убиство Здравка Радојевића, за које је оптужоца против ове групе већ подигнута.

Они су, како се сумња, 10. августа прошле године отели Митића, којег су затим одвели у викендицу у Ритопеку и тамо га убили.

Осумњичени Дејан Михајловић се терети да је 10. новембра прошле године убио Здравка Радивојевића.

Беливуковој групи се сада на терет ставља укупно шест тешких убистава, од којих је за пет потврђена оптужница прошлог петка одлуком Специјалног суда.

Том оптужницом терети се укупно 30 припадника ове групе за пет тешких убистава, отмице, оружје, дрогу, силовање...

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести