СУЂЕЊЕ НОВОСАЂАНИНУ оптуженом ЗА ТРГОВИНУ ЉУДИМА Прегледани снимци са сигурносних камера, наредни претрес 10. априла

У наставку суђења Д. П. (81) из Новог Сада, оптуженом за трговину људима, јуче је извршен увид у снимке сигурносних камера, а на наредном рочишту, заказаном за 10. април, планирано је изјашњавање о транскриптима.
visi sud u novom sadu
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

У досадашњем поступку саслушане су оштећене и оне су свој исказ дале из скрин-собе новосадског Вишег суда јер имају статус посебно осетљивог сведока. Испитане су путем видео-конференцијске везе из посебне просторије суда Службе за помоћ и подршку сведоцима и оштећенима.

Шта су оштећене испричале, остаће непознато јер је суђење затворено за јавност.

Према сазнањима „Дневника”, преостало је да се саслуша још један сведок, који је недоступан суду, јер се налази у иностранству.

Против осумњиченог Д. П. подигнута је оптужница 17. августа 2021. године због кривичног дела трговина људима у односу на шест оштећених лица. За то кривично дело запрећена је казна затвора од најмање пет година.

Њега су припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи с Вишим јавним тужилаштвом у Новом Саду, ухапсили 23. марта 2021. године, а јавност је о свему сазнала дан касније, када је објављен снимак на којем се види како припадници МУП-а такозваним овном разваљују врата на више локација у Новом Саду, где су се пружале услуге масаже. Како је тада саопштено, Д. П. се ставља на терет да је злоупотребом тешких прилика врбовао и експлоатисао жене ради проституције, односно за пружање сексуалних услуга клијентима у његовим импровизованим салонима, на четири локације у Новом Саду.

Иначе, Д. П. је писао, у више наврата, „Дневнику”, и у писмима истицао да је суд тај који треба да утврди да ли су те жене биле у тешкој материјалној ситуацији, а он то користио, па их врбовао и експлоатисао.

Д. Н.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести