Сутра нова пресуда Миланку Шаранчићу

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду изрећи ће суда нову првостепену пресуду некадашњем директору Железница Србије“ Миланку Шаранчићу и његовим сарадницима поводом оптужби да су злопотребом положаја оштетили то јавно предузеће.
specijalni sud, tanjug
Фото: Tanjug

То ће бити друга првостепена пресуда јер је прву, којом је Шаранчић био осуђен на пет година затвора, 2015. године укинуо Апелациони суд и наложио да се суђење Шаранчићу и осталима понови.

Поновљено суђење Шаранчићу и осталима оконцано је средином јануара.

Пресуда ће бити изрецена и бившем помоцнику директора за вучу и возна средства ЖТП „Београд“ Зорану Милићевићу и заступнику предузећа „Корел“ из Лондона и одговорном лицу у приватном предузећу „Сибекс“ Милораду Челебићу, који су укинутом пресудом били осуђени на по цетири године затвора.

Такоде, и бившем помоцнику директора сектора за вучу и техничку документацију у „Железницама Србије“ Драгославу Пејчићу који је првом улинутом пресудом био ослободен оптужби.

Шаранчић и остали се терете да су у саизвршшилашштву, извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, оснодно положаја одговорног лица.

Оптужница против њих подигнута је у децембру 2010. Године а измењена је у јуну 2016.

Шаранциц и остали су оптужени што су, како се сумња, уговорили набавку шест дизел електрицних локомотива од Словенацких железница и 10 дизел моторних возила од шведске компаније „Шведен реил“, а тужилаштво сматра да је тај посао могао да се обави у Србији уз ниже трошкове.

EUR/RSD 117.5700
Најновије вести