На Тари пронађено беживотно тело мушкарца из Београда

БЕОГРАД: Ренџери Националног парка "Тара" пронашли су јутрос на овој планини, у пределу званом Растиште, беживотно тело мушкарца из Београда старог око 30 година.
Tara planina/Jutjub
Фото: Јутјуб/Тара планина

После вишедневне потраге за њим, тело је нађено у одмаклој фази распадања у једном бујичном потоку на јако неприступачном, шумовитом терену.

Узроци његове смрти за сада нису познати.

Београђанин је, како је пренео "Блиц", на Тару је дошао у јеку корона вируса и од тада овде боравио.

Спавао је аутомобилу који је био паркиран на једној од ливада у Растишту. Мештани који су га протеклих месеци виђали, прошлог викенда су пријавили да његово возило дуже време стоји откључано и да су у њему документа, али да власника аутмобила нема већ данима.

Како су рекли, Београђанин им је причао да је на Тару дошао да кампује како би се склонио од епидемије и да напише књигу.

Неке од њих, прича се у Растишту, молио је да му понешто купе у Бајиној Башти, углавном ствари за личну хигијену, али не и храну.

Слабо су га виђали да једе, а углавном је пио воду.

Ренџери НП "Тара" су данима претраживали подручје Растишта, а у акцији су им помагали сродници несталог који су дошли из Београда.

Потрага је окончана јутрос када је нестали пронађен у једном од потока Растишта, око километар далеко од аутомобила у коме је камповао.

EUR/RSD 117.5799
Најновије вести