Тужилаштво: За убицама Уроша Стефановића се интензивно трага

Више јавно тужилаштво у Новом Саду саопштило је да је све предузето  како би се решило убиство Уроша Стефановића на Детелинари и рањавање Горана Ковачевића Горанца. Додаје се са се за непосредним извршиоцима убиства интензивно трага.
policija
Фото: Dnevnik.rs

„Поводом догађаја који је изазвао узнемирење јавности и који се догодио у Новом Саду у вечерњим часовима дана 2. септембра 2021, у улици Цанкаревој, када је лишен живота Урош Стефановић и рањен Горан Ковачевић, Више јавно тужилаштво у Новом Саду обавештава јавност да је Више јавно тужилаштво у Новом Саду у сарадњи са припадницима Полицијске управе Нови Сад, Управе криминалистичке полиције, Службе за борбу против организованог криминала, САЈ-а, Жандармерије у оквиру предистражног поступка предузимало различите радње у складу са законом, са циљем расветљавања свих околности догађаја“, саопштило је Тужилаштвo.

Како се наводи у саопштењу, извршен је увиђај лица места, изузети су трагови са лица места, одузети одређени предмети, те су донете наредбе за вештачења изузетих трагова, а која вештачења су далa резултaте.

„Као што је у саопштењу МУП-а речено, заједничким радом расветљено је кривично дело тешко убиство Уроша Стефановић и рањавање Горана Ковачевића, те се за непосредним извршиоцима интензивно трага, па ће исти након хватања бити приведени и саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, због кривичног дела тешко убиство из чл. 114. ст. 1., које је кажњиво Кривичним закоником Републике Србије, казном затвора од најмање десет година или доживотним затвором“, додаје се.

Каже се да Више јавно тужилаштво у Новом Саду, у сарадњи са другим државним органима, наставља даљи рад на овом случају и предузима све радње ради обезбеђивања доказа поводом овог догађаја, након чега ће се донети даље процесне одлуке у складу са законом, о којима ће јавност бити благовремено обавештена.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести