ЗА НОВАЦ ПРЕВОЗИО СИРИЈЦЕ И ИРАЧАНЕ БЕЗ ВАЖЕЋЕ ПУТНЕ ИСПРАВЕ Оптужница против Панчевца због кријумчарења миграната

Панчевачко Више јавно тужилаштво подигло je оптужницу против окривљеног М. П. (49) из Панчева, за кривична дела недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи као саизвршилац.
sud pancevo
Фото: Sud u Pančevu/Dnevnik (arhiva)

Он се оптужницом терети да је дана 4. новембра 2016. године, заједно са П. М. из Панчева и Ј. Д. из Ковина, против којих је поступак правноснажно окончан осуђујућим пресудама, у намери да себи прибави противправну имовинску корист, омогућио недозвољен прелаз границе Републике Србије и Босне и Херцеговине као и недозвољен боравак и транзит у овим државама групи од 14 лица, пореклом са подручја Сирије и Ирака, која немају важеће путне исправе.


Казна до 10 година

Окривљеном се стављају на терет кривична дела за које је у време извршења кривичног дела била прописана казна затвора у трајању од једне до десет година.


- Окривљени се терети да је, заједно са осуђенима за укупан износ од 1.800 евра, превезао мигранте комби возилом од Београдског сајма до обале реке Дрине, где је непознато лице превезло мигранте чамцима на територију Босне и Херцеговине и сместило их у кућу на подручју града Зворника, док су окривљени и осуђени комби возилом прешли у Босну и Херцеговину, превезли мигранте од места где су били смештени до подручја града Бихаћа, у близини државне границе са Републиком Хрватском, те им је окривљени показао пут где би пешице прешли државну границу на месту где то није дозвољено, али су мигранте открили службеници Граничне полиције Босне и Херцеговине - наводе у Вишем јавном тужилаштву у Панчеву.

Д. С. Н.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести