Биковић премијерно приказао "Хотел Београд" на Кустендорфу

МОКРА ГОРА: На фестивалу Кустендорф на Мокрој Гори данас су приказани руски филм “Слуга”, у коме главну улогу тумачи српски глумац Милош Биковић, као и премијерно кадрови из остварења “Хотел Београд” који стиже ове године у биоскопе.
bikovic
Фото: Youtube Printscreen

Биковић је у уводној речи казао да је срећан што се “Слуга” тренутно налази на другом месту гледаности у Русији.

Као комедија у свом жанру, ово је већ дуго најгледанији филм. Надамо се да ће током следеће недеље ући у историју као најгледанији филм свих времена у руским биоскопима. У српским биоскопима прави такође врло важан резултат. Филм делује као комедија, али уопште није ни наиван ни детињаст, већ у себи крије врло важну поруку. У том смислу га не треба занемарити, уживајте у њему, рекао је Биковић.

Након пројекције коју је публика испратила овацијама и аплаузом, он је изразио задовољство што има приилику да на Кустендорфу представи премијерно кадрове из филма “Хотел Београд” који је рађен с истом продуцентском кућом као и “Слуга”.

Са српске стране смо Миодраг Радоњић и ја испред Архангел студија, а с руске је ''Yellow, Black and White'' корпорација. Ако сте гледали серијале “Кухиња” и “Хотел Елеон”, ово је на неки начин наставак те франшизе, рекао је Биковић.

Он је истакао да ова прича није само ту да би насмејала и забавила већ како би промовисала Србију на руском и светском тржишту.

Та франшиза има армију обожаваоца који једва чекају да виде овај филм. Ми смо га сместили у Србију, Београд и српско село и тиме направили филм који ће промовисати нашу земљу, који ће дати идеју каква она може да буде. Односно, једну карневалску слику која ће бити мали омаж нашим редитељима Емиру Кустурици и Слободану Шијану. Препознаћете неке елементе из њихових култних филмова, казао је глумац и продуцент.

Његов колега Миодраг Радоњић истакао је ће се у филму осећати сјајна сарадња са руском екипом.

Гост фестивала је и редитељ Константин Статиски, који је захвалио на гостопримству и додао да је јако срећан што је поново на Кустендорфу.

Био сам овде на првом фестивалу као студент. Велика ми је част, казао је Статиски и шаљиво додао да је тешко говорити “јер овде уместо крви тече ракија”.

У првим кадровима се могло видети да је филм сниман на више локација у Београду, а Стари двор је једна од њих и “тумачи” главну улогу - “Хотел Београд”.

Биковић је газда хотела коме у госте стиже бивша девојка из претходних серија коју тумачи руска глумица Дијана Пожарска. Он ће је провести кроз Београд и показати јој његов родни град.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести