Камп “Слободна зона јуниор” у Сремским Карловцима

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: Завршни део Кампа документарног ангажованог филма у оквиру пројекта “Наше разлике су наша снага” фестивала Слободна зона, почео је у прошли петак и биће одржан до 28. фебруара у Сремским Карловцима, за тридесетак младих ствараоца из разних делова Србије.
kamp
Фото: Промо

Презентације својих идеја за филмове на Пичинг форуму Слободне зоне Јуниор 27. фебруара имају прилике да припреме млади полазници подељени у две групе овог Кампа - млађи узраст од 15 до 19, и старији од 20 до 26 година.

Стручна комисија од седам чланова коју чине признати филмски продуценти, редитељи и филмски критичари изабраће укупно 12 филмских пројеката који ће током 2021. године бити снимљени у продукцији програма Слободна зона Јуниор (Фонд Б92).

Краткометражни документарни филмови премијерно ће бити приказани на овогодишњем Филмском фестивалу Слободна зона, као и на 60 посебно организованих пројекција у 40 места широм Србије.

Камп Слободна зона Јуниор реализује се од августа 2020, а због неповољне епидемиолошке ситуације део предавања током 10 дана августа одржан је онлајн, док су практичне вежбе организоване током шест дана у септембру на Дивчибарама.

Од тада, полазници су са менторима радили на даљем развоју својих идеја за документарни филм, док је фокус радионица у Сремским Карловцима углавном на пичингу.

Међу учесницима који су део кампа налазе се млади из Сомбора, Лукићева, Београда, Новог Сада, Бољевца, Зрењанина, Прокупља, Суботице, Сремске Митровице, Пожаревца, Лесковца, Крагујевца, Новог Пазара, Горњег Милановца, Врања, Врбаса и Власотинца.

Пројекат спроводи Фонд Б92 кроз програм Слободна зона Јуниор уз финансијску подршку Европске уније у оквиру програма Подршка цивилном друштву Делегације Европске уније у Републици Србији, а суфинансиран је из буџета Републике Србије - Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести