Којић: Филм о Орићу је величање злочина и злочинаца

БАЊАЛУКА: Најава сарајевског глумца Емира Хаџихафизбеговића да ће бити снимљен филм о муслиманском ратном команданту у Сребреници Насеру Орићу има за циљ само величање злочина и злочинаца, саопштено је из Општинске организације породица заробљених, погинуих и несталиих цивила.
naser oric
Фото: Youtube Printscreen

Истичу да је то још један доказ да Бошњаци не желе мир на овим просторима.

У саопштењу, које је потписао председник Организације породица заробљених и погинулих српских цивила и бораца из Сребренице Бранимир Којић, истиче да би филм о Орићу као некаквом хероју, како желе да га предстве, био понижавајући за српске жртве у Подрињу.

"Уколико би тај филм био рађен по истинитим догађајима онда би Орић поново био одведен у Хаг и пресуђен на максималну затворску казну", наводи се у саопштењу.

Сматрају да би у том филму морало да се прикаже да је "њихов `херој`(Орић) на Божић попалио Кравицу, па девет дана касније поубијао десетине цивила у Скеланима, као и све што је стигао у Бјеловцу, Загонима, Ратковићима, Брежанима, Крњићима, Подравању, Гниони, Залазју и осталим селима и засеоцима до којих је стигао са својим хордама".

Посебно би се, како је истакнуто у саопштењу, показало опхођење "хероја" према српским заробљеницима, који се још траже, а њих је 50 из сребреничке општине, пренела је Срна.

Из сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила сматрају да је очигледно да је бошњачким политичарима и интелектуалцима храна за душу да сваким даном потресају српске мајке, сестре и децу оваквим најавама, као и да, како се оцењује, снимање најављеног филма о Орићу има само један циљ - величање злочина и злочинаца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести